U bent hier: Home / Toekomstige studenten / Wat als ik reeds een andere opleiding gevolgd heb of al in het bezit ben van een diploma?

Wat als ik reeds een andere opleiding gevolgd heb of al in het bezit ben van een diploma?

Info voor toekomstige studenten die reeds een ander diploma bezitten of een andere opleiding gevolgd hebben

Een aantal studenten hebben bij aanvang van hun studies Farmaceutische Wetenschappen reeds een andere opleiding achter de rug of wensen zich te heroriënteren naar een andere opleiding. Heb jij ook reeds een diploma op zak of startte je vorig jaar in een andere opleiding en je wil graag een diploma Master Farmaceutische Zorg of Master Geneesmiddelenontwikkeling behalen? Lees dan hieronder wat je zeker moet weten vooraleer je overweegt om deze studies aan te vatten:

Diploma Bachelor of Master Biomedische Wetenschappen

 • Studenten met een diploma Bachelor of Master in Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven kunnen een voorbereidingsprogramma volgen.

Andere vooropleiding

 • Heb je een andere vooropleiding achter de rug? In dat geval duur het gemiddeld 2 à 3 jaar om je Bachelor Farmaceutische Wetenschappen te behalen, daarna volg je nog 2 jaar één van onze Masteropleidingen. Reken er dus op dat je er minstens 4 jaar over zal doen om je diploma te behalen.

Buitenlands diploma

 • Studenten met een diploma dat werd uitgereikt buiten de Vlaamse Gemeenschap volgende de applicatieprocedure voor internationale studenten.
  • Opgelet: de deadline voor het verzenden van een aanvraagdossier voor niet EER-burgers voor Bachelor, Master en Postgraduaatprogramma's onderwezen in het Nederlands is 1 februari. Voor EER burgers en voor niet-EER burgers met 'langdurig verblijf' in België is de deadline 1 juni.
 • ​Behaalde je een diploma in Nederland en wens je hier één van onze opleidingen aan te vatten? Raadpleeg dan zeker de website voor toekomstige studenten uit Nederland.

Vrijstellingen

 • Benieuwd naar je vrijstellingen? Neem alvast een kijkje in de programmagids en denk zelf al eens na over welke van deze inhouden in je vorige opleiding reeds aan bod kwamen.

Werken en studeren combineren

 • ​KU Leuven biedt een aantal faciliteiten voor 'werkstudenten' die de combinatie werken en studeren haalbaar zouden kunnen maken
 • Omwille van de vele practica (en stages) in de opleiding is het haast onmogelijk om deze studies te combineren met een fulltime job. Raadpleeg dus zeker de programmagids om na te gaan welke opleidingsonderdelen verplichte practica bevatten en waarvoor je dus niet enkel m.b.v. zelfstudie zal kunnen slagen.

Aanvraag indienen

 • Heb je voor jezelf beslist dat je wil starten met de opleiding Farmaceutische Wetenschappen? Dien dan je individueel dossier in bij de aanvaardingscommissie en kom te weten of je toegelaten zou worden tot één van onze opleidingen, hoe jouw voorbereidingsprogramma eruit zou zien en voor welke opleidingsonderdelen je effectief vrijgesteld wordt.​

Studieloopbaan

 • Nadat je weet welke vrijstellingen je zal krijgen en hoe je programma er zal uitzien, neem je best contact op met de studieloopbaanbegeleider om je studieprogramma voor het komende academiejaar samen te stellen.