U bent hier: Home / Faculteit Farmaceutische Wetenschappen

Faculteit Farmaceutische Wetenschappen

Welkomstwoord van de decaan

Beste bezoeker

Onze faculteit is nog vrij jong, al worden reeds sinds 1650 apothekers gevormd aan de KU Leuven, maar tot 1992 was dat binnen een school of instituut behorend tot de faculteit Geneeskunde. lees verder

Over de faculteit

Foto ON2Bij de algemene informatie vind je onder andere contactinformatie, een woordje over de geschiedenis van de faculteit, feiten en cijfers, alsook informatie over de praktische organisatie van de Faculteit.

 

Studeren aan de faculteit

Als je geïnteresseerd bent in de opleidingen van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, moet je zeker onze toekomstige-studentensite bezoeken. Eens student kan je voor al je praktische problemen terecht op het studentensecretariaat. Mededelingen van de faculteit vind je op de valven en gedeeltelijk op de webstek.
Heb je geen eigen PC, dan kun je terecht in de faculteitsbibliotheek, of je kan een PC huren of kopen en aansluiten op KOTNET. Wie een tijdje naar het buitenland wil, kan dit via een ERASMUS-uitwisseling. Farmaceutica is de studentenkring van onze faculteit. En na je studies kan je in contact blijven via de alumni-vereniging, Farmaleuven.

Onderwijs

Aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen worden verschillende afstudeerrichtingen georganiseerd.
Informatie betreffende de studierichtingen vind je in het programmagids. Eerstejaars kunnen voor studiebegeleiding terecht op het monitoraat. Via Toledo krijgt men als student toegang tot een brede waaier aan online cursusmateriaal, zoals cursusteksten, slides, oefenmateriaal, links naar nuttige websites, grafisch en audiovisueel materiaal, en veel meer.

Onderzoek

Het onderzoek aan de KU Leuven is georganiseerd via de departementen. Alle laboratoria en diensten verbonden aan onze faculteit behoren tot het bredere Departement of Pharmaceutical and Pharmacological Sciences. Meer informatie over de onderzoeksprojecten kan je ook vinden in de onderzoeksdatabank van de universiteit. Zie je misschien iets in doctoraatsonderzoek na je studies?

Informatie over mogelijke statistische ondersteuning van je onderzoekswerk vind je hier.

 

Laboratoria en diensten verbonden met de faculteit

International Exchange